ELS RAMADERS DEL PALLARS ES CONCENTREN CONTRA LA PRESÈNCIA DE L’ÓS BRU

L’Associació de Ramaders del Pallars Sobirà s’ha concentrat a Sort contra la presència de l’os al Pirineu, per a demanar a l’administració una millor gestió de l’espècie. A les 10 del matí han tallat la N-260 a l’altura de l’Avinguda Comtes del Pallars, a Sort.

L’Associació de Ramaders del Pallars Sobirà ha convocat una concentració de tractors contra la presència de l’os al Pirineu, per a demanar a l’administració una millor gestió. A les 10 del matí han tallat la N-260 a l’altura de l’Avinguda Comtes del Pallars, a Sort.

La protesta respon als recents albirament d'exemplars, dos en vint-i-quatre hores, a prop de ramats i zones habitades de la Vall Ferrera que ha generat preocupació entre veïnat i especialment entre ramaders, que creuen incompatible la seva activitat amb la presència d’aquesta espècie.

Dilluns una setantena de ramaders es van concentrar a Llavorsí per demanar quin és el nombre màxim d'ossos que es permetrà al Pirineu tenint en compte la població i les activitats que s'hi desenvolupen. 

El 2023 els ossos van atacar quinze animals de ramat a tot el Pirineu Català, entre ovelles, cabres i vedells, una quantitat insuficient per a prendre mesures contra l’espècie, segons opinen les associacions de protecció de l’os bru. 

Parlen al vídeo:

GERAI CARDONA. RAMADER

JAVIER RIVERA. ASSOCIACIÓ DE RAMADERS DEL PALLARS SOBIRÀ