EL PONT DE SUERT IMPULSA CASA SAURA

L’Ajuntament del Pont de Suert i els propietaris de Casa Saura signen un conveni per impulsar l’espai i divulgar-lo entre la població, pel seu interès arquitectònic, històric, antropològic i científic.

Els propietaris de Casa Saura i l’Ajuntament del Pont de Suert signen un conveni de col·laboració per impulsar l’espai i divulgar-lo entre la població. La casa va obrir portes aquest estiu, després de dos anys de treball, per part de la família, per museïtzar-la. La prova pilot, gestionada per l’Oficina de Turisme, va rebré gairebé dos-cents visitants. 

També coneguda com a Ca de Jaumot, és un dels únics exemples de casa-palau conservat gairebé intacte a la zona del Pirineu. La propietat destaca pel seu interès històric, arquitectònic, antropològic i científic. 

Amb vuit segles d’antiguitat la casa ha estat habitada per apotecaris, farmacèutics i el doctor Saura. Ara es vol donar a conèixer entre les noves generacions. 

La previsió de futur per a la casa és que la família habiliti més estances com a museus i que el consistori promogui la formació de gent per organitzar visites guiades.  

Parlen al vídeo:

JOSEP MARIA RISPA, REGIDOR DE CULTURA DE L’AJUNTAMENT DE PONT DE SUERT

JOSEP QUERALT, PROPIETARI DE CA JAUMOT