EL PRIMER HOSPITAL DE DIA INFANTIL I JUVENIL DE L’ALT PIRINEU I ARAN, EN FUNCIONAMENT A L’OCTUBRE

El primer hospital de dia infantil i juvenil de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran es posarà en funcionament a l’octubre a Tremp. El servei preveu atendre 25 infants i joves de fins a 17 anys anualment, i així evitar el seu desplaçament fins a Lleida per a rebre acompanyament professional.

Després de la pandèmia, es va detectar un important agreujament dels problemes de salut mental i emocional en infants i joves. Això ha comportant un augment en els casos atesos per la Salut Pública i una major complexitat dels mateixos.

El primer hospital de dia infantil i juvenil de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran es posarà en funcionament a l’octubre a Tremp. El servei, adjacent a la Residència Sant Hospital, preveu atendre 25 infants i joves de fins a 17 anys anualment, i així evitar el seu desplaçament fins a Lleida per a rebre acompanyament professional.

El centre estarà gestionat per Sant Joan de Déu Terres de Lleida i posarà el focus en l’atenció a la salut mental. Estarà en plena coordinació amb el CSMIJ, el Centre de Salut Mental Infantil i Juvenil del Pallars, i actuaran en ple a consonància per a una població funcional de 3.650 infants i joves.

El Conseller de Salut, Manel Balcells, ha visitat les obres d’adequació i ha assegurat que la proximitat i continuïtat assistencial beneficiaran una atenció centrada en el pacient i de qualitat:

L’assignació d’aquest hospital de dia al territori forma part de l’estratègia del Departament de Salut cap a un model d’atenció a la salut mental més proactiu i accessible.

Parlen al vídeo: MANEL BALCELLS. CONSELLER DE SALUT