EL PRIMER QUE FARÀ ALBERT CRUÏLLES, EL NOU ALCALDE DE LLÍVIA, ÉS UNA AUDITORIA

EL PRIMER QUE FARÀ ALBERT CRUÏLLES, EL NOU ALCALDE DE LLÍVIA, ÉS UNA AUDITORIA. EL FUTUR BATLLE TAMBÉ PREVEU ATURAR EL POUM I ESTUDIAR LA VIABILITAT DE LES TERMES DE ST GUILLEM

Albert Cruïlles i la nova agrupació d'electors Fem Llívia han protagonitzat la sorpresa electoral a Cerdanya. Pre-jubilat de la banca i vinculat a diverses associacions de la vila, Cruïlles ha entrat a l'ajuntament amb majoria absoluta, aconseguint sis regidors, per davant dels dos de Per Llívia i de l'únic regidor que ha obtingut Junts Llívia Futur, encapçalat per l'actual alcalde Elies Nova. 

El que serà el nou batlle s'ha mostrat sorprès i agraït pel suport que han rebut i ho atribueix en part a un “vot de càstic a l'actual equip de govern”.

Pel que fa a les primeres accions que posarà en marxa tan bon punt entri a l'ajuntament és una auditoria de comptes.

Cruïlles ha explicat que el temps màxim per portar a terme l'auditoria és sis mesos, depenent de si s'ha de treure a concurs menor o major. Ha afegit que, mentre duri el procés, començaran a treballar amb actuacions petites que també són necessàries.

Pel que fa la polèmica que ha viscut Llívia el darrer any i mig amb la instal·lació dels radars de velocitat a l'entrada i sortida de la població, l'alcalde entrant ha indicat que per ara no es retiraran, ja que el contracte amb la empresa instal·ladora és de quatre anys.

Un altre de les accions que portaran a terme a curt termini és la retirada del POUM, ja que consideren que “es va aprovar amb irregularitats”. També preveuen la reobertura de la sala de gimnàs del poliesportiu, espai on hi havia projectat el nou consultori mèdic. L'equip de Cruïlles ha assegurat que es buscarà un nou emplaçament per aquest darrer equipament.

Pel que fa a les termes del Parc de St Guillem, el futur equip de govern ha assegurat que farà un nou estudi de viabilitat tant econòmica com energètica. Ha detallat que es preveia que els banys facturessin un mínim de 250.00 euros anuals amb el cost de les entrades i que això suposaria que cada dia hi anéssin més de 200 persones, fet que ha assegurat que no passa. Tampoc veu viable mantenir l'espai obert amb el cost energètic que suposa. Així, doncs, ha deixat sobre la taula la possibilitat de mantenir les piscines obertes per als infants i només a l'estiu.

Parlen al vídeo: ALBERT CRUÏLLES, ALCALDE ENTRANT LLÍVIA