EL PROGRAMA OCELL DE FOC HA ATÈS MÉS DE 300 JOVES EN EL SEU PRIMER ANY DE FUNCIONAMENT

El programa Ocell de Foc ha finalitzat el seu primer any de funcionament atenent més de 300 persones a l'Alt Pirineu i Aran. D'aquestes, una trentena a Cerdanya. Es tracta d'un programa adreçat a persones de 16 a 30 anys que presenten situacions de malestar emocional.

El programa Ocell de Foc ha finalitzat el seu primer any de funcionament atenent més de 300 persones a l'Alt Pirineu i Aran. D'aquestes, una trentena a Cerdanya. Es tracta d'un programa adreçat a persones de 16 a 30 anys que presenten situacions de malestar emocional. L'objectiu és millorar la seva autonomia personal i facilitar-los la construcció d'una vida independet a través de diferents serveis, com ara la prevenció de l'estigma de la salut mental o l'abandonament educatiu. 

També es busca la seva inserció laboral. En aquest àmbit s'han comptabilitzat 14 insercions en empreses o entitats i 10 retorns al sistema educatiu.

Pel que fa a les accions, han sigut ben diverses i se n' ha arribat a realitzar més d’un centenar amb impacte directe als joves. Una d'elles va ser una cursa d'orientació que va tenir lloc a Puigcerdà el novembre passat. 

El programa Ocell de Foc és finançat pel Departament d'Empresa i Treball de la Generalitat i Economia Social i Solidària. Es va posar en marxa a finals de 2022 i finalitzarà el desembre de

2024. Aquest programa a l'Alt Pirineu i Aran és gestionat per la cooperativa Alba Jussà que actua com entitat coordinadora i les entitats que treballen en xarxa per complir els objectius

són Fundació Adis a Cerdanya, Integra Pirineus a l'Alt Urgell, Reintegra al Pallars Sobirà, Alba Jussà al Pallars Jussà, Fundació Antisida de Lleida a l'Alta Ribagorça i Aran Salut a la Vall d'Aran.