DIA MUNDIAL DE L'HOME I LA DONA DEL TEMPS

Aquest dilluns 5 de febrer és el Dia Mundial de l'Home i la Dona del Temps. A Cerdanya hi ha dues persones que comparteixen, des de fa anys, la seva afició a la meteorologia.

Aquest dilluns 5 de febrer és el Dia Mundial de l'Home i la Dona del Temps. A Cerdanya hi ha dues persones que comparteixen, des de fa anys, la seva afició a la meteorologia. De fet, tots dos formen part de la Xarxa d'Observadors Meteorològics de Catalunya, la XOM, que enguany compleix quinze anys. Es tracta d'un grup de voluntaris d'arreu de Catalunya que col·laboren amb el Servei Meteorològic, tot facilitant-li informació sobre el terreny.

La Xarxa d’Observadors Meteorològics (XOM) va néixer per tal d’ampliar la disponibilitat i el tipus d’informació que el Servei Meteorològic de Catalunya necessita per poder desenvolupar les tasques que li pertoquen en matèria de predicció i vigilància meteorològica o per al coneixement i caracterització del clima del territori. Complementa la informació que es rep pels equips automàtics. 

Els dos aficionats a la meteorologia alerten del canvi de temperatures dels últims anys, amb hiverns més suaus i amb menys precipitacions. 

Les previsisions asseguren un canvi de temps a partir de divendres i quedaran enrere els dies primaverals de l'última setmana. 

Parlen al vídeo: 

JORDI QUERALT, MEMBRE DE LA XARXA D'OBSERVADORS METEOROLÒGICS DE CATALUNYA

XAVIER CRUÏLLES, MEMBRE DE LA XARXA D'OBSERVADORS METEOROLÒGICS DE CATALUNYA