EL PROJECTE DANSA’T REVIU UN BALL GAIREBÉ DESAPAREGUT DE LA POBLA DE SEGUR

El projecte Dansa’t reviu El Bonjorn, un ball dels Raiers de la Pobla de Segur, que gairebé havia desaparegut. La iniciativa enguany s’amplia i arriba a gairebé 300 escolars de l’Alt Urgell, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà.

El Bonjorn és un ball dels Raiers de la Pobla de Segur que estava a punt de desaparèixer. Ara, però, la seva situació canvia i és que el projecte Dansa’t l’ensenya a gairebé 300 alumnes de l’Alt Urgell, el Pallars Jussà i el Pallars Sobirà. Cada sessió de la iniciativa, que es realitza en onze escoles, comença amb un joc d’escalfament i informació sobre el Pirineu. 

La sessió continua amb el ball, l’eix central del projecte. En cada edició s’aprenen danses de diferents punts del Pirineu, com la Zazpi Jauziak, que a la vegada ensenya a contar en euskera. 

El projecte, que enguany ha ampliat territori, amb escoles de Sort i la Pobla de Segur, preveu tancar l’edició amb un nou Dia Dansa’t, on es reuneixin tots els participants. Tot i això, s’ha d’estudiar la viabilitat de la proposta.  

Al final de cada sessió els alumnes descobreixen un instrument tradicional, en aquest cas el Bot d’Aran. 

El projecte Dansa’t és una iniciativa de l’Escola Folk del Pirineu, en col·laboració amb IDAPA i l’Ajuntament de la Seu d’Urgell. 

Parlen al vídeo: IVAN CARO, IMPULSOR I DINAMITZADOR DEL PROJECTE DANSA’T