EL PROJECTE ‘LA MEVA CATEDRAL’ RECUPERA LA MEMORIAL ORAL I GRÀFICA DE LA POBLACIÓ

El projecte ‘La Meva Catedral’ és una acció comunicativa que té per objectiu recuperar la memòria oral i gràfica de la població amb la Catedral de Santa Maria d’Urgell a partir de vídeos, fotografies, textos i àudios.

El projecte ‘La Meva Catedral’, impulsat per diverses institucions de l’Alt Urgell, és una acció comunicativa amb l’objectiu de recuperar la memòria oral i gràfica dels ciutadans amb la Catedral de Santa Maria d’Urgell. Els impulsors demanen a la població quin és el record més feliç que tenen vinculat a la Catedral i quina història singular hi ha viscut. 

Un formulari en línia i un grup de Facebook seran els canals per poder enviar les respostes, que s’accepten en diferents formats. Pot ser un vídeo explicatiu, una fotografia antiga, un text o un àudio. 

Per incentivar la participació, entre les respostes que es rebin abans del 29 de febrer, es sortejaran deu visites guiades. 

L’acció forma part de l’estratègia de noves i millors relacions entre la població local i el Museu Diocesà d’Urgell – Catedral dins la Candidatura de Patrimoni Mundial. Les memòries i documentació que es reculli formarà part d’un fons documental a l’Arxiu Comarcal de l’Alt Urgell.

Parlen al vídeo: URGELL DURÓ, TÈCNICA MUSEU DIOCESÀ D’URGELL