EL PROJECTE MENGEM D’AQUÍ PROMOU ELS ÀPATS EN FAMÍLIA
El projecte ‘Mengem d’Aquí’ organitza dues sessions per promoure els àpats en família, amb l’objectiu d’afavorir les relacions i els hàbits saludables.
El projecte Mengem d’Aquí potencia els àpats en família. El programa fa temps que treballa per implementar una dieta equilibrada i de proximitat als menjadors escolars de l’Alt Urgell i la Cerdanya. La proposta, que ha constat de dues sessions amb la cuinera, Ada Parellada, vol traslladar aquest objectiu, també a casa.
Una vintena de famílies han participat en la primera sessió al Col·legi Pau Claris de la Seu d’Urgell. Dins la cuina, han pogut conèixer l’elaboració de receptes que faciliten la planificació de menús.
Mentrestant, al menjador, els més petits s’han encarregat de la part dolça de l’àpat, amb la preparació d’unes galetes de xocolata. El taller busca que les famílies comparteixin, com a mínim, un àpat al dia. Aquest afavoreix la introducció d’hàbits saludables, consciencia sobre l’alimentació, potencia el gust culinari i fomenta les relacions familiars.
La primera sessió ha tancat amb la degustació dels productes cuinats prèviament. La proposta també ha organitzat una sessió a Bellver de Cerdanya, amb taller sobre malbaratament alimentari, per a les famílies; i recomanacions per a l’elaboració de menús, per al personal dels menjadors escolars.
Parlen al vídeo:
ADA PARELLADA, CUINERA I COMUNICADORA
ANNA GALLART, TÈCNICA COORDINADORA DEL PROJECTE ‘MENGEM D’AQUÍ’
JORDI TOMÀS, DIETISTA I CUINER