EL PROJECTE PIRINEU CATALÀ COMUNITAT EUROPEA DE L’ESPORT ES PRESENTA ALS TERRITORIS IMPLICATS

Aquest dimarts s’ha presentat a Sort el projecte Pirineu català comunitat europea de l’esport 2023. Una iniciativa que vol donar visibilitat a la riquesa esportiva del territori dins i fora i promoure-la encara mé

Aquest dimarts s’ha presentat a Sort el projecte Pirineu català comunitat europea de l’esport 2023. Una iniciativa que vol donar visibilitat a la riquesa esportiva del territori dins i fora i promoure-la encara més.

ACES Europe, organisme de la Unió Europea que per delegació atorga el nomenament com a Comunitat Europea de l’Esport, va fer una visita avaluadora el setembre passat al Pirineu Català i, un cop decidida la designació, va fer entrega de la bandera acreditativa a la mateixa seu del Parlament a Brussel·les a primers de desembre. Ara, s’ha organitzat diferents presentacions arreu del territori implicat per donar a conèixer el reconeixement a tota la població.

L’acte ha comptat amb una taula-col·loqui amb esportistes d’elit de les diferents disciplines esportives, organitzadors d’esdeveniments reconeguts i  representants de l’àmbit esportiu i de les administracions, amb la finalitat de donar els seus punts de vista i veure com es pot treballar de la mà. Entre ells s’ha posat de manifest la potenciació de l’esport des de ben joves.

Aquest distintiu acredita el Pirineu Català com una de les millors zones d’Europa per practicar el Turisme Esportiu. I es remarca que això acaba beneficiant a tots els sectors del territori. 

Parlen al vídeo:

PERE SUST, PRESIDENT FUNDACIÓ CATALANA DE L’ESPORT

KIKO PERIS, MESTRE D’EDUCACIÓ FÍSICA I DIRECTOR TÈCNIC DE LA RIALP MATXICOTS