EL PSC SE SITÚA COM EL PARTIT MÉS VOTAT EL 23J A L’ALT URGELL AMB EL 30% DELS VOTS

Els resultats de la jornada electoral del 23 de juliol donen al PSC la victòria de ser la formació més votada a l’Alt Urgell. Junts és la segona força, seguida d’Esquerra. El PP i Vox han crescut a la comarca respecte 2019.

El partit Socialista de Catalunya ha estat la formació més votada de la comarca de l’Alt Urgell en les eleccions d’aquest 23 de juliol. Els socialistes han rebut el vot del 30, 3% dels electors de la comarca, un 90% més que als darrers comicis espanyols del 2019. L’alcalde de La Seu d’Urgell, el socialista Joan Barrera ha celebrat els resultats obtinguts.

La segona formació més votada ha estat Junts, amb el 19,9% dels vots, seguida d’aprop d’Esquerra Republicana, a qui el  19,5%  d’eelctors han fet confiança i ha estat, juntament amb la CUP, un dels partits polítics que ha perdut més vots a la comarca respecte els comicis de 2019. Els anticapitalistes han estat l’opció escollida pel 4% dels electors en la Jornada electoral del diumenge, que va transcórrer a la Seu d’Urgell amb normalitat.

Per una altra banda, les formacions de la dreta i l’extrema dreta espanyola han crescut a la comarca. El 10,9% dels ciutadans de l’Alt Urgell han votat al PP i el 4,8% a Vox.

Parlen al vídeo:

JOAN BARRERA, ALCALDE DE LA SEU D’URGELL

DÍDAC LÁINEZ, MEMBRE DE MESA ELECTORAL A LA SEU D’URGELL