EL REG DE LA CONCA DE TREMP ES LICITARÀ AQUEST 2023

La consellera del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà Roura, ha manifestat que fer realitat el reg de la Conca de Tremp és una “prioritat” pel Govern i ha afegit que “estem compromesos en accelerar la modernització de la xarxa de la Comunitat de Regants de Tremp”.

La consellera del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà Roura, ha manifestat que fer realitat el reg de la Conca de Tremp és una “prioritat” pel Govern i ha afegit que “estem compromesos en accelerar la modernització de la xarxa de la Comunitat de Regants de Tremp”. Tot plegat ho ha dit aquest dimarts a la tarda, després de reunir-se amb els representants de la comunitat a l’Ajuntament de Tremp.

A través d’Infraestructures.cat, es posa a la disposició dels regants una enginyeria que acompanyarà a la comunitat de regants en el procés de sumar adhesions amb l’objectiu de facilitar que s’avanci el més ràpid possible en fer realitat el reg. Precisament, per la seva banda, el president de la Comunitat de Regants de la Conca de Tremp, Josep Durany, ha explicat a aquest mitjà que confien que “en sis o set mesos” podran tenir ja les adhesions necessàries per poder finançar la part corresponent del reg. En aquest sentit, ha apuntat que han de valorar si convoquen petites reunions de poble o bé si contacten directament amb els possibles regants, per exposar-los els beneficis d’adherir-se al reg.

Pel que fa al calendari de les obres, Jordà ha assegurat que es liciten enguany.

Des del departament s’assumirà el 70% de la inversió del reg de Tremp, que suposa uns 56 milions d’aquesta infraestructura valorada en 80 milions d’euros. Del 30% que han d’assumir els regants, una part es pagarà al moment de l’adhesió i una altra part la podran pagar via consum de l’aigua a llarg termini.

Parlen a vídeo: TERESA JORDÀ, CONSELLERA D’ACCIÓ CLIMÀTICA, ALIMENTACIÓ I AGENDA RURAL