EL TELEFÈRIC DE LA VALL FOSCA HA TRANSPORTAT 22.240 VIATGERS AQUEST ESTIU

El telefèric de la Vall Fosca, situat al terme municipal de la Torre de Capdella, al Pallars Jussà, ha tancat la temporada d’estiu d’aquest any amb una afluència de viatgers similar, tot i que lleugerament inferior respecte del 2021, quan es va situar prop dels 25.000.

El telefèric de la Vall Fosca, situat al terme municipal de la Torre de Capdella, al Pallars Jussà, ha tancat la temporada d’estiu d’aquest any amb una afluència de viatgers similar, tot i que lleugerament inferior respecte del 2021, quan es va situar prop dels 25.000. Tal com han donat a conèixer des de l’Ajuntament, durant els mesos de juliol, agost i setembre s’han transportat 22.240 viatgers.

Durant aquest període, el telefèric esdevé ascensor i porta d’accés a una trentena d’estanys i nombrosos itineraris de senderisme dins l’entorn natural del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.

En xifres mensuals, el mes de juliol ha estat el que més s’ha aproximat a les xifres del 2021, i només ha disminuït al voltant d’un 8%. Els mesos d’agost i setembre són els que han registrat una davallada més important, que des de l’Ajuntament atribueixen a l’efecte de recuperació després de la pandèmia, que ha permès que es poguessin tornar a realitzar viatges internacionals i ha normalitzat els hàbits de vacances d’abans de la Covid. Així i tot, durant aquests dos mesos s’han transportat més de 15.000 passatgers.

Aquest any s’han mantingut els horaris per poder viatjar amb animals de companyia, fet que suposa rebaixar l’aforament de persones en aquests viatges. Dins de les mesures de seguretat que s’han seguit enguany, s’ha mantingut l’ús obligatori de la mascareta en tractar-se d’un transport públic, i la neteja i desinfecció establerta post pandèmia.