EL TRANSPORT PÚBLIC DE L’ALT PIRINEU S’INCORPORA AL SISTEMA TARIFARI DE LLEIDA

Els desplaçaments en transport públic de l’Alt Pirineu i Aran i el Solsonès s’incorporen al sistema tarifari de Lleida, amb estalvis de fins el 89% en algunes rutes com de la Seu a Lleida, que passa a tenir un cost inferior als tres euros.

Els desplaçaments en transport públic de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran i el Solsonès s’integren, aquest dilluns, al sistema tarifaria de l’Autoritat Territorial de la Mobilitat de Lleida. La mesura suposa la creació de la zona 3, formada per Pallars Jussà, Alt Urgell i Solsonès. L’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, l’Aran i la Cerdanya conformen la zona 4. 

La incorporació d’aquestes comarques suposarà estalvis de fins el 89%. El trajecte Puigcerdà – La Seu d’Urgell, fins ara amb un cost d’uns set euros, amb la T-10 passarà a valdre menys d’un euro. La ruta des de la capital urgellenca fins Lleida, amb un preu de gairebé 20 euros, passa a valdre menys de tres euros, amb la T-10. 

Des del Consell Comarcal de l’Alt Urgell, però, demanen una revisió d’horaris i freqüències per millorar el servei. 

La integració tarifaria té un cost d’uns 800.000 euros anuals, que seran aportats pel Departament de Territori i l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Arana. 

Parlen al vídeo: JOSEFINA LLADÓS, PRESIDENTA DEL CONSELL COMARCAL DE L’ALT URGELL