EL TREN GROC RECUPERA EL SERVEI DESPRÉS DE MÉS DE DOS MESOS D'ATURADA

Després de més dos mesos d'aturada, aquest dissabte 7 de maig es recupera el servei del Tren Groc. El popular tren de l'Alta Cerdanya ha estat unes deu setmanes aturat per tal que la Societat Nacional de Camins de Ferros (SNCF) hagi pogut portar a terme un nou projecte de millora de la línia. Durant aquest períde de treballs, s'ha habilitat un servei per carretera.

De fet, el Tren Groc ja va estar aturat dos mesos el segon semestre de l’any passat per, també, obres de millora. En aquesta ocasió les actuacions s'han centrat en les vies i en la consolidació dels murs que hi ha a tot l'itinerari, així com en els túnels que travessa el comboi. 

El projecte de renovació de tota la infraestructura, tant pel que fa als elements d’obra com els ferroviaris, del Tren Groc disposen d’un pressupost de 41 milions d’euros, dels quals 21 són per a la renovació de les vies i 21 per als combois, segons va anunciar el govern regional d’Occitània. El Comitè d’Usuaris del Tren Groc manté el seu compromís de vetllar per la modernització de la línia i la seva adaptació als horaris quotidians de la comarca.
El 'canari', com es coneix aquest tren, és bàsicament un element turístic però també l'útilitzen com a transport quotidià diversos usuaris que viatgen entre la Tor de Querol i Vilafranca de Conflent. El trajecte es completa en tres hores i hi ha una vintena de parades.