EL TRIBUNAL SUPREM AUTORITZA L’AMPLIACIÓ DE BAQUEIRA-BERET CAP AL PALLARS SOBIRÀ

L’estació d’esquí de Baqueira-Beret es podrà ampliar cap al Pallars Sobirà, després que el Tribunal Suprem hagi revocat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que anul·lava la modificació del pla especial urbanístic a la zona de la Peülla, el Muntanyó i Rialba.

L’estació d’esquí de Baqueira-Beret es podrà ampliar cap al Pallars Sobirà, després que el Tribunal Suprem hagi revocat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que anul·lava la modificació del pla especial urbanístic a la zona de la Peülla, el Muntanyó i Rialba. Un pla que permetia instal·lar les pilones d’un futur telecadira a la zona de la Peülla, on actualment hi ha la base de l’estació a la part de la Bonaigua, ja dins l’àrea perifèrica del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.
Es va conèixer ja aquest mes de juliol, quan ho va avançar el digital Crónica Global, i aquest dimarts s’ha fet oficial, tal com ha publicat el diari Segre. El Tribunal Superior de Justícia havia revocat l’autorització prèvia que havia donat la Generalitat per a la instal·lació d’aquest remuntador, arran d’un recurs que havia interposat l’entitat ecologista Ipcena. L’argument del TSJC era que el telecadira no es podia incloure dins dels “usos i aprofitaments tradicionals” propis d’un espai protegit com és la zona perifèrica del Parc Nacional.
El Tribunal Suprem, però, considera que sí que es pot incloure un element d’aquestes característiques sempre que es garanteixin la conservació i la protecció del medi natural. Una qüestió, de fet, que ja va ratificar un informe del Patronat del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici emès l’any 2017.