EL TÚNEL DE TRESPONTS REOBRE AMB RESTRICCIONS PER ALS CAMIONS

Després de dos mesos tancat per l’avaria d’un ventilador, el túnel de Tresponts torna a obrir. Segons el Departament de Territori, els forts vents, obliguen a restringir el pas per l’interior de la infraestructura als camions amb mercaderies perilloses, només en sentit nord.

Després de dos mesos els vehicles tornen a circular per l’interior del túnel de Tresponts, que ha reobert aquest divendres, al voltant de les 17h de la tarda, i amb el mateix límit de velocitat, de 60km/h. Així ho ha avançat aquest matí, el conseller de territori, Juli Fernàndez, en la visita a l’estació d’esquí de Port Ainé. 

A finals de setembre, poc mesos després de la inauguració, una avaria en un ventilador va obligar a tancar la infraestructura, un cop substituït l’aparell i revisats els set restants, s’ha reobert al trànsit. 

Des del Departament de Territori han anunciat que el túnel incorpora restriccions per als camions amb mercaderies perilloses. Segons han explicat les velocitats naturals del vent, molt superiors a les que són habituals en túnels d’aquestes característiques i en altres de la mateixa C-14, aconsellen restringir la circulació de camions de mercaderies perilloses per motius de seguretat viària. 

Aquesta mesura, però, només afecta als que circulin en sentit nord, que s’hauran de desviar per la carretera antiga. 

Per la seva part, la plataforma veïnal Tresponts ha manifestat el seu malestar per no haver rebut cap resposta del conseller, a la carta que li van enviar, i creuen que la manca de comunicació demostra la poca importància que tenen els habitants de la comarca, per als membres del govern. 

Parlen al vídeo: JULI FERNÀNDEZ, CONSELLER TERRITORI