ELS BOMBERS VOLUNTARIS D’OLIANA ACABA LA PREPARACIÓ PER A LA CAMPANYA FORESTAL

La campanya forestal comença aquest dimecres, 15 de juny, però el Parc de Bombers Voluntaris d’Oliana porta tot l’hivern realitzant tasques de prevenció al sector d’actuació.

El Parc de Bombers Voluntaris d’Oliana finalitza les accions prèvies a l’inici de la campanya forestal, aquest dimecres, 15 de juny. La preparació de la temporada d’estiu al parc, que cobreix els municipis de Bassella, Oliana i Peramola, es duu a terme durant tot l’hivern, és a dir, el període de menys risc.

Les actuacions de prevenció comencen amb la inspecció de camins per comprovar-ne l’accessibilitat, revisar-ne l’estat i planificar accions concretes a dur a terme. Una de les més importants és l’aclarida de vegetació, que també es coneix com obrir caixa, per assegurar que els vehicles pesats del cos hi poden accedir.
La vintena de membres que formen el Parc de Bombers Voluntaris també s’ocupen de revisar una quinzena de basses, exclusives per a incendis forestals, i una cinquantena d’hidrants urbans i forestals, que els permeten tenir una xarxa de càrrega pels vehicles.

L’últim any el Parc de Bombers Voluntaris d’Oliana ha realitzat una cinquantena de jornades de prevenció i 48 actuacions en incendis de vegetació.

Parlen al vídeo: MARC PARGANYA, CAP DE PARC D’OLIANA