L'ÈXIT DE LES VISITES A LES ESGLÉSIES HA EMPÈS A CREAR UNA TERCERA RUTA PER DESCOBRIR LES PORTALADES

L'èxit de les visites guiades als interiors de les esglésies de Cerdanya ha empès al Consell Comarcal a crear una tercera ruta dedicada a les portalades. Aquesta es posarà en marxa aquest estiu i permetrà descobrir les esglésies de Sant Esteve de Guils de Cerdanya, Santa Eugènia de Saga, Sant Climent de Gréixer i Sant Pere d'Olopte.

L'èxit de les visites guiades als interiors de les esglésies de Cerdanya ha empès al Consell Comarcal a crear una tercera ruta dedicada a posar en valor les portalades. Gràcies al conveni de col·laboració entre l'ens i el Bisbat d'Urgell, fa tres anys es va dissenyar un nou producte turístic anomenat 'Les claus de les esglésies de Cerdanya' per tal de descobrir aquest patrimoni del romànic. Es van dissenyar dos itineraris: el de la solana i el de l'obaga, amb quatre esglésies cadascun. Ara, s'ha posat en marxa aquest nou recorregut que permetrà descobrir les esglésies de Sant Esteve de Guils de Cerdanya, Santa Eugènia de Saga, Sant Climent de Gréixer i Sant Pere d'Olopte.

Així doncs, la nova ruta es posarà en marxa aquest estiu i s'afegirà a les dues ja existents. La de l'obaga ressegueix Santa Maria de Talló, Sant Julià de Pedra, Sant Joan baptista de Riu de Cerdanya i Sant Pere d'Alp, mentre que la de la solana recorre Santa Cecília de Bolvir, Sant Climent de Talltorta, Santa Maria d'All i Santa Maria de Quadres.
Des del Consell Comarcal cerdà han recordat que el projecte prové d'un Fons Feder de l'any 2018 i esperen que l'oferta es continuï ampliant en un futur. Han afegit que veuen important potenciar el patrimoni local amb aquestes visites, ja que ajuden a diversificar el turisme de la vall.

'Les claus de les esglésies de Cerdanya' es va posar en marxa el 2019 i va tenir molt bona acollida. El 2020 va quedar aturat per la pandèmia i l'any passat es van recuperar les visites. La proposta atrau uns 250 visitants cada any. Els seus impulsors confien que enguany les visites tornin a ser un èxit.

Parlen al vídeo:

PILAR ALÁEZ, GUIA PATRIMONI

ISIDRE CHIA, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA