PROP DE 200 DOCENTS REBEN FORMACIÓ AFECTIVA I SEXUAL

PROP DE 200 DOCENTS DE CERDANYA REBEN FORMACIÓ PER TRACTAR L'AFECTIVITAT I LA SEXUALITAT A LES AULES. LA INICIATIVA S'EMMARCA DINS EL PROJECTE PIONER 'SOM COM SOM', QUE S'HA POSAT EN MARXA AQUEST CURS

Aquest curs escolar que està a punt de finalitzar, Cerdanya ha posat en marxa un projecte pioner als centres educatius. Parlem del 'Som com Som', un projecte preventiu i comunitari que va néixer amb la voluntat de tractar una matèria poc treballada a les aules: l'educació afectiva i sexual. A través de diferents xerrades, tallers i formacions, es vol promoure un desenvolupament afectiu i sexual segur, sa i integrador; es pretén apropar la prevenció a tota la comunitat; i evitar o detectar casos d'abusos sexuals, entre d'altres objectius. I això es fa des d'Educació Infantil fins a secundària a tots els centres educatius de la comarca.

Doncs que, una de les línies de treball que es va plantejar va ser arribar al màxim de professionals que treballen o estan en el dia a dia dels infants i joves. Per això, el professorat de Cerdanya ha rebut recentment una formació per conèixer el projecte i rebre eines per detectar quina és la situació dels alumnes en cada moment i si hi ha la necessitat de treballar abans i després de la xerrada del Som com Som a les aules.

La formació ha estat de 20 hores i s'ha dut a terme en format telemàtic. Hi han participat 181 docents: 40 d’infantil, 75 de primària i 66 de secundària. La formació ha estat impartida pel psicòleg que Miquel Alet.

Seguint amb les accions del programa, el dilluns 27 de juny es durà a terme una formació en línia de
4 hores per a professionals de lleure i extraescolars de la comarca.

'Som com som' ha nascut amb la intenció de perdurar en el temps i formar part del programa educatiu dels centres cerdans.