ELS EXPERTS DEMANEN ESTUDIAR LES RUÏNES DE SANTA MARIA DE COSTOJA

Les ruïnes de Santa Maria de Costoja han estat declarades Bé Cultural d’Interès Local, pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Les restes són úniques a Catalunya i els experts demanen estudiar-les a llarg termini, per veure quin abast arqueològic tenen.

Els experts demanen estudiar detingudament les ruïnes càtars, de Sant Maria de Costoja, úniques a Catalunya, en un llarg termini. Les restes deixen veure una església orientada a ponent, tot i que per l’època hauria d’estar orientada a llevant. Algunes construccions, amagades pel bosc, s’haurien d’examinar per veure si també formaven part del priorat. 

Recentment les restes han estat declarades Bé Cultural d’Interès Local, pel Consell Comarcal de l’Alt Urgell. Els primers documents que en parlen, de finals del segle XII, deixen constància que a l’espai hi havia establerta una comunitat de frares de l’ordre de l’hospital. Al cementiri del priorat hi van ser enterrats, com a mínim, dos bescomptes de Castellbò. 

Fa 25 anys que l’espectacle medieval ‘Cercamón’ es representa durant l’estiu, a Sant Maria de Costoja, per recuperar la història de l’espai. 

Parlen al vídeo: CARLES GASCÓN, TÈCNIC DE PATRIMONI CULTURAL AL CCAU