CERDANYA IMPULSARÀ EL TURISME DE REUNIONS EMPRESARIALS COM A MOTOR DE CREIXEMENT

El turisme de reunions empresarials ha estat el sector escollit com a motor de creixement de la Cerdanya, per desestacionalitzar el turisme i crear llocs de treball estables. La decisió s’ha pres a través d’un estudi, que ha analitzat totes les empreses de la comarca.

El turisme de reunions empresarials ha estat el sector escollit pel Consell Comarcal de la Cerdanya, conjuntament amb l’associació Empresariat Cerdanya, i diferents ajuntaments de la comarca; com a palanca de creixement del territori. 

Aquest matí s’han presentat les conclusions finals d’un projecte que ha analitzat les empreses cerdanes, per millorar la competitivitat d’aquestes, al mateix temps que incrementa el nivell de vida de la població. 

S’ha decidit començar a treballar amb el turisme corporatiu perquè més de 200 empreses s’hi dediquen directament i ocupen a més de 1.000 persones. 

Aquest projecte contempla 14 accions que han de permetre augmentar l’activitat en els mesos menys actius i disminuir els llocs de treball estacionals.

Les principals cadenes de valor a Cerdanya són el turisme, la construcció i l’alimentació, que representen el 90% de totes les empreses i el 77% de facturació.

Parlen al vídeo:

ISIDRE CHÍA, PRESIDENT CONSELL COMARCAL CERDANYA

MONTSE DOLCET, PRESIDENTA EMPRESARIAT CERDANYA

ADRIANA CANTOS, CLUSTER DEVELOPMENT

LLUÍS RAMIS, CLUSTER DEVELOPMENT