TREMP ACOLLIRÀ EL PRIMER CENTRE D’INNOVACIÓ RURAL DE L’ALT PIRINEU I EL SOLSONÈS

Tremp acollirà en els propers mesos el primer Centre d'Innovació Rural de l'Alt Pirineu i Solsonès. Estarà ubicat als baixos d’un local d’un edifici del carrer Sant Jordi i inclourà diferents serveis relacionats amb la promoció econòmica i la digitalització.

Tremp acollirà en els propers mesos el primer Centre d'Innovació Rural de l'Alt Pirineu i Solsonès. Estarà ubicat als baixos d’un local d’un edifici del carrer Sant Jordi i inclourà diferents serveis relacionats amb la promoció econòmica i la digitalització com ara Pallars Actiu, l’oficina del projecte Accelera Pyme Rural i els serveis de suport i dinamització econòmica gestionats des del Pallars Jussà. La iniciativa pretén frenar el despoblament i oferir eines d’incentivació econòmica als territoris rurals.

El projecte es treballa conjuntament entre la Diputació de Lleida, el Ministeri per la Transformació ecològica i el repte demogràfic i entitats locals i comarcals.

Durant l’acte celebrat a Tremp aquest divendres s’ha presentat també l’Oficina Acelera Pyme Rural del Pirineu Occidental i el projecte Kit digital.

La idea és que el Centre d’Innovació rural de l’Alt Pirineu i el Solsonès s’ubiqui a Tremp però donarà cobertura a les necessitats i demandes de dinamització econòmica d’arreu del territori que cobreix. Alguns dels projectes que ja té sobre la taula són un futur Centre de Manipulació de Carn de Caça a La Pobla de Segur o la creació d'una malteria pallaresa de caràcter familiar, projectes tots dos impulsats des de Pallars Actiu.

Parlen al vídeo:

MARIA PILAR CASES, ALCADESSA DE TREMP

FRANCESC BOYA, SECRETARI GENERAL DE REPTE DEMOGRÀFIC

ALBERTO MARTÍNEZ, DIRECTOR GENERAL DE RED.ES