ELS FESTIVALS DE SENDERISME FOMENTEN EL TURISME DE PROXIMITAT I LA DESCOBERTA PATRIMONIAL

Els Festivals de Senderisme dels Pirineus arriben a la novena edició. Son dotze esdeveniments programats de maig a octubre a deu comarques, entre d’altres l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Conca Dellà, que va donar el tret de sortida a l’edició d’enguany el passat 17 de maig.

Els Festivals de Senderisme dels Pirineus arriben a la novena edició. Son dotze esdeveniments programats de maig a octubre a deu comarques, entre d’altres l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Conca Dellà, que va donar el tret de sortida a l’edició d’enguany el passat 17 de maig. La primera edició, la del 2014, va tenir 600 participants. Des de llavors, la xifra se situa al voltant de les dues-mil persones.

Els festivals de senderisme fomenten el turisme de proximitat. Gairebé la totalitat dels seus visitants venen d’arreu de Catalunya, un 98%. Cadascun té una durada d’entre dos i set dies, durant els quals s’ofereixen rutes guiades i activitats complementàries de la mà de guies locals, per a la descoberta del patrimoni cultural, natural i gastronòmic de les valls pirinenques. 

Les activitats estan descentralitzades per diversos indrets del territori que acull cada festival, incloent-hi espais naturals de gran valor, com ara els sis parcs naturals i l’únic parc nacional de Catalunya.

Aquests esdeveniments s’inspiren en els walking festivals dels països centreeuropeus, ja molt consolidats. Estan pensats per a un públic divers: canalla, joves, adults i gent gran.