ELS PAISATGES PIRINENCS PROTAGONISTES DEL RODATGE DE “CANIGÓ 1883

Les muntanyes del Pirineu, entre altres indrets, són l'escenari de la pel·lícula Canigó 1883, que recupera la travessa que Jacint Verdaguer va fer aquell any i que el va inspirar per escriure el conegut poema èpic. El rodatge està previst per aquest estiu.

El film parteix dels records d'un Verdaguer vell, interpretat per Lluís Soler, qui el 1901 explica el seu recorregut pels cims del Pirineu el 1883. Santi Pocino dona vida al poeta jove i Sílvia Bel a la fada Flordeneu, una de les protagonistes de 'Canigó'. L'actor Xavier Boada fa el paper de Jaume Collell, amic íntim de Verdaguer amb qui va acabar enfrontat. El guionista Bernat Gasull ha explicat la importància del Pirineu en el film


El rodatge del film, dirigit per Albert Naudín amb el suport de la fundació Jacint Verdaguer, es farà en la seva major part aquest estiu. Passarà per, entre d'altres llocs, la Pobla de Segur, Gerri de la Sal, Boí, la Vall d'Aran, Olot, Vic o Santa Fe del Montseny. Per cobrir-ne part dels costos s'ha iniciat un Verkami amb l'objectiu de recaptar 20 mil euros.

Parlen al vídeo: BERNAT GASULL, GUIONISTA