ACCIÓ PARTICIPATIVA ALS MUSEUS DE LA XMTLLA EN MOTIU DEL DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS

En motiu del Dia internacional dels museus, el proper 18 de maig, la Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran, que inclou diferents museus del Pirineu, ha organitzat diverses activitats del 14 al 22 de maig. Entre elles destaca la proposta conjunta “Com t’agradaria que fos el museu?” . Sota l’eslògan d’enguany, “El poder dels museus”, els equipaments plantegen aquesta pregunta als seus visitant amb la finalitat de fer els espais més accessibles, participatius i inclusius.

Aquesta acció s’allargarà fins a la tardor. L’objectiu és poder engegar accions concretes i projectes en funció de les diferents propostes recollides per tal de millorar l’accessibilitat i la inclusió als equipaments.
En aquest sentit, també s’ha lliurat als museu de la Xarxa un pictograma identificador de museu.

Entre les activitats previstes per als propers dies als museus hi ha descobrir els jaciments paleontològics de Suterranya i Pinyes  del Museu de la Conca Dellà i la Dinosfera, l’engegada de “la Rúbia”, el trenet de l'Estany Gento, al Museu Hidroelèctric de Capdella i l’Ecomuseu oferirà el concert “La Guitarra del Pirineu” amb el Duo Ribera Sàbat aquest dissabte al vespre.

Parlen al vídeo: CARME ALÒS, DIRECTORA MUSEU DE LA NOGUERA i MARIA RÚBIES, EDUCADORA SOCIAL ESCOLA DE L’ASSOCIACIÓ ESTEL DE BALAGUER