11a EDICIÓ DE LA FIRA DE PRODUCTES ARTESANS DEL PARC NATURAL DE L’ALT PIRINEU

Aquest diumenge 26 de maig Arrós de Cardós acollirà l’11a fira de productes artesans i de l’ovella aranesa, organitzada pel Parc Natural de l’Alt Pirineu i l’Ajuntament d’Esterri de Cardós. És una fira on el visitant podrà trobar productes artesans i agroalimentaris que s’elaboren exclusivament a la zona d’influència del Parc, i on també hi ha representada la raça autòctona de l’ovella aranesa, pròpia de la Vall d’Aran, tal com el seu nom indica, i del nord del Pallars Sobirà. 

Els carrers d’Arrós s’ompliran de parades de venda d’iniciatives de producció agroalimentària i artesana. Formatges, melmelades, cervesa artesana, roba, artesania de fusta o joies.

Un dels clàssics de la fira és la mostra d’ovella aranesa. Enguany, a més a més, també hi haurà una mostra de vaca pallaresa.

Coincidint amb les dates en que es xollen les ovelles, se celebrarà dins de la Fira el tradicional Concurs de Xolla en dues modalitats, amb màquina elèctrica i a mà.

Es realitzaran altres activitats durant la jornada: des de passejades a cavall i visites guiades, fins a presentacions d’un llibre, un documental i un projecte. A la tarda es podrà gaudir de l’espectacle “La bruixa que volia ser bella”, hi haurà berenar amb coca i xocolata i s’acabarà la jornada amb ball folk a càrrec de FolkiManxa i Helena Barril.