EN MARXA UNA NOVA EDICIÓ DEL CERDÀ DE L'ANY

L'Institut d'Estudis Ceretans ha convocat una nova edició del Cerdà de l'Any, concretament la 36a. Com sempre, l'objectiu del certamen és reconèixer la tasca d'alguna persona o entitat que treballa pel bé de la comarca. En una primera fase es convida als ajuntaments i a la resta de veïns i veïnes de l'Alta i la Baixa Cerdanya a proposar els candidats. De moment se n'han rebut 26, tot i que es poden enviar les propostes amb els mèrits o el currículum fins al 20 de febrer, a través del correu electrònic de l'institut.

Un cop es tanqui el termini per presentar propostes, un jurat format per una vintena de membres de diferents poblacions de la comarca escollirà els tres finalistes. Aquests es coneixeràn el 20 de març. Serà llavors quan es posarà en marxa la segona fase del certamen, on tots aquells que vulguin podran votar quin dels tres finalistes ha de rebre el reconeixement de Cerdà de l'Any 2021. El 20 d'abril es tancaran les votacions i l'1 de maig, durant la cerimònia d'entrega del guardó que enguany es farà a Llívia, es coneixerà el guanyador-a.

El sistema de votació serà el mateix dels últims anys: 50% serà vot popular i l’altre 50% del jurat.

El cos de Bombers Voluntaris de Puigcerdà va ser qui va guanyar el guardó del Cerdà de l'Any 2020. Al llarg d'aquests més de trenta anys, s'ha distingit Mercè Marty, el club Poliesportiu Puigcerdà, el Carnestoltes tradicional de Bellver, la Fundació Adis, Josep Antoni Hermida, Kilian Jornet o l'activista Monique Guerrero.

Paral·lelament, l'institut d'Estudis Ceretans ha convocat la 4a edició del Concurs de Cartells, on hi participen totes les escoles cerdanes. El treball guanyador il·lustrarà el cartell d'enguany.