ENTITATS D’OLIANA CREEN UN SEGUICI FESTIU PER PROMOCIONAR FIGURES LOCALS

El Seguici Festiu d’Oliana donarà el tret de sortida a la festa major amb totes les figures festives del poble per unir i promocionar les diferents imatges culturals en un mateix espai d’expressió.

Diferents entitats culturals d’Oliana han creat un projecte per poder promocionar totes les figures de les colles en un únic espai d’expressió, el seguici festiu, que es durà a terme el primer dia de festa major, 29 de juliol. Durant l’acte es posaran en valor els diables, el Voliac, els capgrossos i els gegants.

El seguici, que implica la colla de Geganters i Grallers, els Voliaks, el Centre Olianès i l’ajuntament d’Oliana, donarà a conèixer dos nous ballets de festa major interpretats per cagrossos i gegants, així com el nou ball del Voliak, que donarà pas als actes de foc.
La jornada festiva també busca donar valor a les músiques tradicionals, com la cançó de l’Orinal, que serà l’himne del seguici.

Durant l’any les figures festives d’Oliana s’exposen en un local, cedit pel restaurant Cal Petit, al costat de l’oficina de turisme del poble.

Parlen al Vídeo: MARC PARGANYA, IMPULSOR SEGUICI FESTIU D’OLIANA