ERC REIVINDICA EL TRACTE 'DE PRIMERA' DEL GOVERN AMB LA CIUTADANIA DE L'ALT PIRINEU I ARAN

Esquerra Republicana de Catalunya ha reivindicat aquest diumenge la seva acció de govern i el tracte “de primera” que ha tingut amb la ciutadania de l’Alt Pirineu i l’Aran. Ha sigut en unes declaracions de la seva cap de llista per Lleida a les eleccions del 12M, Marta Vilalta, en una visita a Puigcerdà. La candidata s’ha trobat amb els regidors locals de la formació per compartir reflexions i intercanviar opinions amb veïns i veïnes.

L’actual diputada del Parlament, també ha destacat la recent aprovació del projecte de llei de l’Estatut de Municipis Rurals. Una norma que haurà de passar pel Parlament en la propera legislatura i que ERC s’ha compromès que sigui la primera llei que tramitaran si governen. 

Preguntada per la problemàtica de l’accés a l’habitatge i com afecta a les comarques pirinenques, Vilalta ha remarcat la tasca del Govern per fer-hi front arreu de Catalunya, en particular el compromís de sumar 10.000 pisos al parc públic de lloguer fins l’any 2026.

D’altra banda, aquesta propera setmana està previst que l’Executiu aprovi un decret llei per regular els lloguers de temporada. Segons la candidata, la norma podria tenir un impacte a la comarca de Cerdanya i en particular a Puigcerdà, que és un dels 140 municipis catalans considerats tensionats on s’aplica la limitació de preus.

Vilalta també ha volgut fer una crida als votants perquè el 12M optin per opcions independentistes encara que se sentin “decebuts o desencantats”, amb l’objectiu de frenar un projecte “supeditat a Madrid a les ordres de la Moncloa”.

Parlen al vídeo:  MARTA VILALTA, CAP DE LLISTA D'ERC PER LLEIDA