LLÍVIA PRESENTA UN DELS QUATRE MAPES DEL CAMÍ RAMADER DE MARINA

El Camí Ramader de Marina ja compta amb un mapa en versió impresa per a tots aquells que el vulguin fer. L'Associació Camí Ramader de Marina (ACRM) i l'Ajuntament de Llívia l'han presentat aquest divendres, en un acte que ha aplegat més d'una quarantena de persones.

El Camí Ramader de Marina ja compta amb un mapa en versió impresa per a tots aquells que el vulguin fer. L'Associació Camí Ramader de Marina (ACRM) i l'Ajuntament de Llívia l'han presentat aquest divendres, en un acte que ha aplegat més d'una quarantena de persones al consistori llivienc.

El document recull el tram entre La Bollosa (Llívia) i la cara sud del Moixeró (Berguedà). Aquest mapa forma part d'una col·lecció de quatre mapes que recolliran la totalitat del recorregut del Camí Ramader de Marina. Avui dia, l'Associació ja té editats els mapes del Pirineu Oriental i el Lluçanès. L'editorial Piolet ha estat l'encarregada de la maquetació i la impressió del mapa, publicat en quatre idiomes, i que inclou una breu explicació del camí ramader, de la seva història i potencial, i un decàleg del bon excursionista dels camins ramaders.

El Camí Ramader de Marina és un projecte que vol preservar, potenciar i promoure la ruta transhumant que ha permès el moviment de ramats entre el Pirineu oriental i el litoral al Penedès i al Garraf. Fa aproximadament 230 quilòmetres, recorrent Catalunya de nord a sud: des de les muntanyes de la Cerdanya fins a la sorra de la platja de la Marina del Penedès. De tots els camins ramaders de Catalunya, el camí ramader de Marina és aquell del qual es té una referència més antiga.

Dins d'aquest projecte de recuperació, dissabte va tenir lloc una sortida a peu des de llívia fina a Angostrina, tot seguint el traçat del camí.

Parlen al vídeo:  ÍNGRID VILARDAGA, TÈCNICA DE L'ASSOCIACIÓ CAMÍ RAMADER DE MARINA