EN MARXA LA 7a EDICIÓ DEL CERDANYA HAPPY WALKING

Des de dijous i fins diumenge la comarca acull la 7a edició del Cerdanya Happy Walking, un dels dotze Festivals de Senderisme dels Pirineus. Enguany s'han programat sis sortides. Des de l'organització confien en arribar a la vuitantena d'inscrits

Des de dijous i fins diumenge la comarca acull la 7a edició del Cerdanya Happy Walking, un dels dotze Festivals de Senderisme dels Pirineus. Enguany s'han programat sis sortides, dues menys que l'any passat, de les quals la de dijous al Pic de les Penyes Altes del Moixeró s'ha hagut de suspendre per la pluja. La segona excursió ha estat la d'aquest divendres a Pullans, una ruta circular amb una sessió de ioga inclosa. Des de Turisme Cerdanya preveuen arribar en total a la vuitantena d'inscrits.

Les altres sortides seran la nocturna per conèixer la vida silvestre a la Molina, la dels boscos de Bor i Cap del Ras, la volta a Torrelles i la de marxa nòrdica que combina visites al patrimònic romànic cerdà, una de les novetats d'aquesta edició.

El Cerdanya Happy Walking vol donar importància a la tasca dels guies de muntanya i al seu coneixement del territori.

En acabar la sortida, els participants reben un lot de productes locals o bé s'ofereix un tast. A més, el festival de senderisme es complementa amb propostes culturals. En aquesta ocasió, serà un concert de música i danses tradicionals del Pirineu, que es farà dissabte a la plaça santa Maria de Puigcerdà.

Els Festivals de Senderisme dels Pirineus és una iniciativa coordinada per l’Institut de Desenvolupament de l’Alt Pirineu i Aran (IDAPA). L'objectiu és afavorir un turisme responsable i respectuós amb la natura i la població local, a més de contribuir a desestacionalitzar el turisme.

Parlen al vídeo:

CARLES DE MOXÓ, TÈCNIC TURISME CONSELL COMARCAL CERDANYA

AMIN BENDJERIOU, GUIA DE MUNTANYA

MONTSERRAT CORNET, PARTICIPANT