INTRODUEIXEN 50.000 TRUITES A L'ESTANY DE PUIGCERDÀ PER MILLORAR-NE LA BIODIVERSITAT

AGENTS RURALS INTRODUEIXEN 50.000 TRUITES A L'ESTANY DE PUIGCERDÀ PER TAL DE REPOBLAR AQUESTA ESPÈCIE AUTÒCTONA. L'OBJECTIU MANTENIR-NE LA BIODIVERSITAT. L'ACTUACIÓ S'HA POGUT PORTAR A TERME DESPRÉS DE BUIDAR-LO I RETIRAR LES CARPES AL GENER DE 2020

L'ajuntament de Puigcerdà, amb la col·laboració Agents Rurals, han alliberat aquest divendres al matí 50.000 alevins de truita a l'estany de la capital cerdana. Després de buidar el llac i retirar les carpes invasores a principis del 2020, l'equip de govern ha decidit recuperar aquesta espècie autòctona i contribuir, així, a millorar la biodiversitat d'aquest entorn.

Al juliol s'ha previst introduir també 100 kg de truites adultes. De fet, l'estiu passat ja es va fer una actuació semblant. En aquella ocasió es van introduir 30.000 alevins de truita i 100 kg de truites grans.

Les truites han arribat de la piscifactoria de Bagà, gestionada per l'empresa pública Forestal Catalana. Poc a poc, s'han anat introduint a les aigües de l'estany. Ara, els Agents Rurals faran un seguiment de l'espècie que haurà de sobreviure a l'amenaça de les espècies invasores.

Com passa en aquests casos, la introducció de nous inquilins a l'estany ha generat l'interès dels veïns i veïnes que en aquell moment passejaven per la zona.
Des del consistori han explicat que enguany es permetrà la pesca sense mort el 14 d'agost, durant el concurs anual de pesca. Han aprofitat per recordar que les plantes aquàtiques que han tornat a aparèixer a l'estany no són invasores i demostren el bon estat de l'aigua.

Parlen al Vídeo:


MARTA RUFIANDIS, REGIDORA MEDI AMBIENT PUIGCERDÀ

ÈRIC GRAS, AGENT MAJOR FAUNA I PESCA AGENTS RURALS CERDANYA