BELLVER VOL CREAR LA PRIMERA COMUNITAT ENERGÈTICA DE CERDANYA

BELLVER VOL CREAR LA PRIMERA COMUNITAT ENERGÈTICA DE CERDANYA. EL PRIMER PAS ÉS INSTAL·LAR PLAQUES FOTOVOLTAIQUES ALS EDIFICIS MUNICIPALS, UN PROJECTE QUE JA HA INICIAT FENT UN ESTUDI

L'Ajuntament de Bellver ja ha encarregat a una empresa l'estudi per veure quina és la millor manera d'instal·lar les plaques fotovoltaiques que preveu col·locar als edificis municipals, gràcies a l'ajut de 700.000 euros que va rebre dels fons europeus Next Generation. Amb aquest estudi sabrà com fer que la instal·lació sigui el més eficient possible i, així, pugui reduir al màxim la factura de la llum. Un cop hagi executat el projecte, el consistori vol fer un pas més i crear la primera comunitat energètica de Cerdanya. 

Així, doncs, un cop creada aquesta comunitat energètica, els veïns i veïnes que viuen a un radi màxim de dos quilòmetres de la instal·lació podran abonar-s'hi, tot estalviant fins a 200 euros l'any en la seva factura de la llum. 

Des de l'Ajuntament han explicat que, tenint en compte les hores de sol que té la vall, aposten per seguir caminant cap a la transició energètica a nivell local que es reclama des de la Unió Europea.

Les plaques fotovoltaiques han d'estar instal·ades als edificis públics, com l'escola o el poliesportiu, abans d'acabar el 2024.

Parlen al vídeo:  JOAQUIM ROMERO, REGIDOR DE MUNTANYA I MEDI AMBIENT DE BELLVER