CERDANYA ENTRA EN SITUACIÓ DE RISC D'INCENDI ALT O MOLT ALT

Cerdanya es troba en situació de risc d’incendi alt o molt alt, segons el pla Alfa elaborat pel cos d’Agents Rurals. Per ara, és l'única comarca de la vegueria l’Alt Pirineu i Aran que està en aquesta situació.

Cerdanya es troba en situació de risc d’incendi alt o molt alt, segons el pla Alfa elaborat pel cos d’Agents Rurals. Per ara, és l'única comarca de la vegueria l’Alt Pirineu i Aran que està en aquesta situació. Aquest dimarts la comarca cerdana es situa en el nivell 2 sobre 3 de perill, mentre fa només 24h el risc era 1, és a dir, moderat/alt.

A la resta de l’Alt Pirineu i Aran, l’Alt Urgell i el Pallars Jussà es troben justament en aquesta situació de risc moderat/alt, mentre que l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i Aran de moment no presenten risc. A nivell català, pràcticament tot el país es troba en una situació de risc entre moderat i molt alt d’incendi forestal.

El pla Alfa és el procediment operatiu establert pel cos d’Agents Rurals per definir les actuacions dels efectius de vigilància i prevenció d’incendis davant les situacions de perill d’incendi forestal que es puguin produir. L’activació de cada nivell comporta un grau de mobilització dels efectius i la realització de determinades actuacions preventives.

En els nivells alt i extrem (nivells 2 i 3), es prohibeix o es restringeixen determinades activitats susceptibles de provocar incendis forestals, com ara la possibilitat d’encendre foc o la realització d’activitats esportives.