LLÍVIA PERD EL 45% DE L'AIGUA QUE SURT DEL DIPÒSIT MUNICIPAL

L'Ajuntament de Llívia ha aprovat la redacció d'un pla director d'abastament d'aigua per conèixer quin és l'estat actual de la xarxa municipal d'aigua potable. Entre les moltes dades i xifres que recull el document, destaca el fet que del 100% de l'aigua que surt del dipòsit municipal només es factura el 55%. Per això l'equip de govern vol esbrinar on va a parar el 45% restant d'aquesta aigua. De fet, només hi ha dues opcions possibles: o es perd per les fuites que hi pugui haver a la xarxa o hi ha consums fraudulents.

El document, de 160 pàgines, l'ha realitzat les empreses Agbar i ABM i l'ha finançat, principalment, l'Agència Catalana de l'Aigua del departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya. Amb els resultats a la mà, l'Ajuntament començarà a definir un pla d'actuacions de millora de la xarxa, així com mesures per enxampar els possibles usuaris que no hi estan registrats. 

Llívia disposa de dos dipòsits d'aigua, un a Cereja amb una capacitat de 1.500 metres cúbics i un altre a Gorguja, amb una capacitat de 1.000 metres cúbics. L'aigua del riu Angostrina subministra el de Cereja, mentre que el de Gorguja s'alimenta del riu Er.

Parlen al vídeo: ALBERT CRUÏLLES, ALCALDE DE LLÍVIA