MÉS D'UN CENTENAR DE PERSONES PARTICIPEN EN LA FESTA DE LA TRANSHUMÀNCIA DE LLÍVIA

Més d'un centenar de persones han participat aquest dilluns a la Festa de la Transhumància de Llívia, una celebració que ha anat guanyant adeptes amb el pas dels anys i que, de fet, l'edició d'emguany ha omplert les places disponibles, fins a 126.

Els participants han acompanyat a ramaders i cavalls fins a La Bollosa. Una de les novetats d'enguany ha estat la contractació, per part de l'Ajuntament, de dos guies de muntanya, pensant en les persones que feien aquesta activitat per primera vegada. També aquest any, com a novetat, el consistori ha recuperat el dinar de carmanyola a taules exteriors de l'Hotel Bones Hores. Les dues iniciatives han estat molt ben rebudes. 

Més enllà de la festa, la transhumància és una activitat vinculada a la ramaderia, pròpia de la funció anual dels ramaders quan fan moure els seus ramats i el seu bestiar a la recerca de pastures. En el cas de Llívia, els pagesos i ramaders del municipi s'aprofiten de les pastures a La Bollosa, de propietat municipal, que abasten unes 1.300 hectàrees dins del terme municipal d'Angostrina, principalment, i la resta a Bolquera i Font-romeu. Així, l'ascens del bestiar ja va començar el cap de setmana, amb els ramats de vaques. Es calcula que entre el bestiar equí i vacum s'hi ha pujat, aquests tres dies, més de 340 de caps de bestiar, amb 240 vaques i un centenar de cavalls.