ERILL LA VALL TORNA A VIURE UNA BAIXADA DE FALLES AMB PLENA NORMALITAT

Dissabte a la nit Erill la Vall va tornar a viure una baixada de falles habitual després de dos anys sense poder-ho fer. La festa va acabar amb un ensurt en forma d’incendi, que va cremar 480 metres quadrats de vegetació sense causar danys majors.

Aquest dissabte a la nit es va tornar a celebrar amb plena normalitat la baixada de falles d’Erill la Vall, una de les que té lloc al Pirineu durant la temporada i que es fa coincidir amb la festa major de Sant Cristòfol.

A diferència dels dos últims anys, quan la festa es va haver de suspendre de forma oficial o se’n va limitar el format, aquesta vegada s’han recuperat al cent per cent tots els elements de la tradició.

Una setantena de fallaires van fer el descens des del faro fins al poble, i abans també van baixar dos grups d’infants fent recorreguts més curts.

Al finalitzar la baixada, es va originar un incendi en una zona propera al poble que va cremar 480 m2 i que els Bombers van apagar sense conseqüències majors.

L’esdeveniment es va poder seguir en directe per Pirineus TV, en el que va ser la primera retransmissió en 5G que es fa al Pirineu català. Una prova pilot impulsada per la iniciativa Àrea 5G Alt Pirineu que servirà per millorar en l’ús i el desplegament d’aquesta tecnologia.

El calendari fallaire a l’Alta Ribagorça continuarà aquest proper divendres a Taüll.