ES BUSQUEN VOLUNTARIS PEL PROGRAMA DE MILLORA DE LA COMPRENSIÓ LECTORA DELS INFANTS

La Biblioteca Comtat de Cerdanya de Puigcerdà busca voluntaris per participar al programa de millora de la comprensió lectora anomenat Lecxit. Es tracta d'una iniciativa adreçada a alumnes de 4t de primària amb dificultats.

La Biblioteca Comtat de Cerdanya de Puigcerdà busca voluntaris per participar al programa de millora de la comprensió lectora anomenat Lecxit. Es tracta d'una iniciativa impulsada per la Fundació Bofill, l'objectiu de la qual és que els alumnes de 4t de Primària amb dificultats de comprensió lectora puguin millorar amb l'ajuda d'una persona voluntària que els acompanya setmanalment. L'any passat la biblioteca cerdana comptava amb dotze voluntaris i, després d'alguna baixa, fa una crida a sumar més persones compromeses amb el programa.

El programa s'ofereix un dia a la setmana i durant una hora. És possible gràcies també a la implicació dels centres educatius, que són els que ofereixen als alumnes amb dificultats la possibilitat d'assistir a les sessions. 

La Biblioteca Comtat de Cerdanya va sumar-se a la iniciativa el curs 2017-2018 i des de llavors sempre ha tingut bona acollida per part d'alumnes i voluntaries, els quals creen un vincle més enllà de la lectura. 

El programa Lecxit és present a 150 municipis catalans i compta amb més de 2000 persones voluntàries.

Parlen al vídeo: Mª ÀNGELS TERRONES, DIRECTORA DE LA BIBLIOTECA COMTAT DE CERDANYA