ES CONSTITUEIX LA COMISSIÓ DE JOVES DE DAS, L’ÚNICA EN ACTIU DE CERDANYA

El poble de Das tindrà per primera vegada una Comissió de Joves. Es van constituir fa 15 dies i ja són una vintena els joves d’entre 13 i 30 anys que organitzen activitats per fomentar la participació juvenil.

Fins a una vintena de joves del municipi de Das formen part de la nova Comissió de Joves que s’ha constituït al municipi. Actualment és l’única en actiu de tota Cerdanya i es tracta d’una associació creada amb l’objectiu de dinamitzar els pobles el municipi a través de iniciatives enfocades al jovent.

Com en la majoria de pobles de la comarca, un gruix del jovent ha de viure durant el curs en altres pobles o ciutats per poder estudiar o pagar-se el lloguer, motiu que sovint dificulta l’associacionisme. L’Ajuntament de Das ha volgut donar suport a la comissió per tal que la iniciativa pugui créixer.

A la Comissió de Joves de Das hi poden participar amb veu i vot joves dels 13 als 30 anys del municipi. Els segons residents i persones d’altres pobles podran formar-hi part només amb veu. El primer esdeveniment que organitzaran es durà a terme la setmana que ve.

La Festa Major se celebra per Sant Llorenç, els dies 9, 10 i 11 d’agost. La gimcana nocturna que ha preparat la comissió serà el dia 11 a partir de les 21:30, inscripcions de la qual encara estan obertes.

Parlen al vídeo:

JAN FORGA, PRESIDENT DE LA COMISSIÓ DE JOVES DE DAS

XAVIER ROVIRA, REGIDOR DE FESTES DE DAS