ES PRESENTA UN GRUP D’ACCIÓ PER RECOLZAR A EMPRENEDORES DE L’ÀMBIT RURAL
L’Escola Agrària del Pallars ha acollit una jornada sobre la importància de l’autonomia alimentària, les accions comunitàries i la cura a l’economia rural en la qual han participat una quarantena de persones.
L’Escola Agrària del Pallars ha acollit una jornada sobre la importància de l’autonomia alimentària, les accions comunitàries i la cura a l’economia rural en la qual han participat una quarantena de persones.
També s’ha aprofitat el marc de la jornada per presentar el Grup d’Acció Territorial per a les Dones Rurals de l’Alt Pirineu i Aran i Lleida.
La jornada aborda des d’un punt teòric però també pràctic com la microeconomia vinculada a iniciatives d’autonomia alimentària, el fer comunitat i l’economia de les cures ajuden al desenvolupament rural. I ho fa amb ponències com la de l’economista de renom internacional, Lourdes Beneria, que s’ha centrat en l’economia de les cures i la seva evolució.
Lourdes Beneria remarca que encara queda molt camí per recórrer, que s’ha de fugir de la precarietat del sistema pel qual es regeix aquest ofici i que fa falta destinar-hi esforços i pressupostos per solucionar-ho.
A banda, s’ha comptat amb exemples locals que treballen en la línia d’autonomia alimentària comunitària.
Parlen al vídeo:
MARTA IBARS ROURE, COORDINADORA TÈCNICA EN ASPECTES COMUNITARIS DELS SSTT DEL DACC A LLEIDA
LOURDES BENERIA, ECONOMISTA CATEDRÀTICA DE LA UNIVERSITAT DE NOVA YORK