ES PROGRAMEN ACTES ALS PALLARS I LA RIBAGORÇA PEL DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

Aquest divendres és el Dia internacional per a l’Eliminació de la Violència masclista. En el marc d’aquest dia, diferents poblacions del Pallars Jussà, Pallars Sobirà i l’alta Ribagorça han programat diferents actes per donar-hi visibilitat.

Aquest divendres és el Dia internacional per a l’Eliminació de la Violència masclista. En el marc d’aquest dia, diferents poblacions del Pallars Jussà, Pallars Sobirà i l’Alta Ribagorça han programat diferents actes per donar-hi visibilitat.

El Pallars Jussà celebra l’acte central a la Torre de Capdella, amb la lectura del manifest i una actuació musical. Per la seva banda, el consell comarcal del Pallars Sobirà presenta la sèrie "Dones supervivents al Pallars Sobirà", cinc càpsules en format vídeo del relat de cinc dones que han patit violència a la comarca del Pallars Sobirà a més de diferents peces de dansa i circ sobre la violència masclista. I Baro acollirà els actes reivindicatius del col·lectiu transfeminista i anticapitalista La geganta Desperta.

L’associació de Dones Rosa d’Abril i l’Ajuntament de Tremp també han organitzat diverses activitats culturals divendres i dissabte.

I la Vall de Boí, ha programat una conferència sobre Dones i postguerra a la vall.

Aquests són alguns dels actes que s’han preparat per posar sobre la taula aquest dia i reivindicar l’eliminació d’aquesta xacra.