ES RECUPERA L’ANTIGA BASSA AGRÍCOLA I LA SECLA DELS PRATS DE LA SOLANA DE VILAMUR

El Museu de Camins recupera l’antiga bassa agrícola i la secla que permet el reg per inundació dels prats de La Solana de Vilamur. Aquesta construcció havia quedat amagada pel pas del temps, el desús i l’erosió del terreny.

El Museu de Camins recupera l’antiga bassa agrícola i la secla que permet el reg per inundació dels prats de La Solana de Vilamur. Aquesta construcció havia quedat amagada pel pas del temps, el desús i l’erosió del terreny. Ara, mitjançant tasques de recuperació durant els últims dos anys amb desenes de voluntaris i voluntàries participants dels camps de treball del Museu de Camins i una formació en impermeabilització de basses del Parc Natural de l’Alt Pirineu se n’ha pogut recuperar el seu funcionament.

A banda de la construcció i el seu funcionament, una de les voluntats del Museu de Camins és recuperar la memòria del territori, per això també es recull les vivències com la de la Pilar, que ha explicat el record que tÉ de la bassa.

La Pilar també ha explicat que es baixava a regar un parell de vegades al dia, era important que l’herba creixés, ja que era l’aliment del bestiar, i recorda especialment dinar a l’ombra del cirerer que hi ha al mig del prat.

Parlen al vídeo:

AINA RIBÉ, MUSEU DE CAMINS