RENOVACIÓ DE LA VIA MÉS TRANSITADA DE CONCA DE DALT PER MILLORAR-NE LA SEGURETAT

L’Ajuntament de Conca de Dalt començarà al setembre unes obres de remodelació a la principal carretera del municipi. Es tracta de la via que uneix el Pont de Claverol amb Aramunt

L’Ajuntament de Conca de Dalt començarà al setembre unes obres de remodelació a la principal carretera del municipi. Es tracta de la via que uneix el Pont de Claverol amb Aramunt i que dona servei també en bona part als pobles de Sant Martí de Canals i Pessonada. El tram que s’arreglarà és d’uns dos quilòmetres i mig i, de fet, va des del Pont de Claverol fins a la cruïlla d’aquests darrers dos nuclis.

En alguns trams, l’estretor de la carretera fa que es produeixin situacions de risc i, justament, aquesta és una de les qüestions que es vol pal·liar amb l’obra.
És una carretera molt transitada sobretot a l’estiu, ja que dona accés a alguns dels llocs de bany més concorreguts del pantà de Sant Antoni. Això fa que comparteixin la via vehicles en tots dos sentits de la marxa, alguns d’ells pesants, amb bicicletes i vianants. Malgrat ja estar adjudicada, l’ajuntament s’ha estimat més començar al setembre precisament pel volum de trànsit que la via té a l’estiu.
També està pendent una actuació d’Endesa per evitar danys a la carretera causats pel curs del riu.

L’Ajuntament va traslladar la qüestió a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i a l’Agència Catalana de l’Aigua, que els ha remès a Endesa, com a propietària del pantà, que és qui asseguren que haurà de realitzar les obres.

Parlen al vídeo:

MARTÍ CARDONA, ALCALDE DE CONCA DE DALT