ESPIGOLADORS PER REDUIR EL MALBARATAMENT ALIMENTARI
Els préssecs de la finca Borda del Coll no es poden comercialitzar. Aquesta campanya han quedat petits. Voluntariat de la Fundació Espigoladors els ha collit per destinar-los a un ús social.
La campanya del préssec a la finca Borda del Coll, a les Valls de Valira, no ha estat bona. La fruita no reuneix les condicions per comercialitzar-se. En aquesta situació és quan actua la Fundació Espigoladors. Voluntariat de l’entitat han collit els préssecs, que es destinaran a un ús social, en comptes de quedar-se als arbres.
La Fundació recupera una activitat històrica, l’espigolament. Anar als conreus per buscar el que queda després de la collita principal.
L’entitat, que ha actuat per primera vegada a l’Alt Urgell, fa una crida perquè persones de la zona s’afegeixen al voluntariat i perquè propietaris de més finques s’hi posin en contacte.
Una vegada finalitzada la jornada, i feta la tria dels préssecs, una desena de caixes s’han donat al projecte ‘Aliments per la Solidaritat’, a la Seu d’Urgell.
Parlen al vídeo:
ROBERT CAPDEVILA, TREBALLADOR DE LA FINCA BORDA DEL COLL
MARC FARRÉS, RESPONSABLE D’ESPIGOLAMENTS I APROFITAMENT ALIMENTARI DE LA FUNDACIÓ