FÈLIX D’URGELL, PROTAGONISTA DE LA SEGONA XERRADA DEL CICLE ‘PARLEM D’HISTÒRIA’

El Bisbe Fèlix d’Urgell ha estat el protagonista de la nova xerrada, emmarcada en el cicle ‘Parlem d’història’, organitzat per l’Instiut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell i l’Espai Ermengol.

La segona xerrada del cicle ‘Parlem d’història’, organitzat per l’Institut d’Estudis Comarcals de l’Alt Urgell i l’Espai Ermengol, ha tingut com a protagonista el primer heretge d’occident, el bisbe Fèlix d’Urgell, que va viure al territori en els moments inicials del regne dels Carolingis.

L’historiador ha destacat el relleu intel·lectual de Fèlix d’Urgell, ja que era una persona molt formada en patrística, bíblia i teologia. Gascón ha definit el Bisbe com l’intel·lectual més important que ha tingut mai el territori, el més conegut i el més temut a bona part d’Occident.
Encara que el seu pas no va deixar un patrimoni tangible, sí que a partir de les seves doctrines n’ha quedat un relleu visible.

El cicle continua aquest dissabte, 18 de maig, amb una activitat pels més petits que posarà color a les històries del passat de la ciutat. La proposta tindrà lloc a les 18h de la tarda, a l’Espai Ermengol.

Parlen al Vídeo: CARLOS GASCÓN, HISTORIADOR