LA FESTA DE LES TREMENTINAIRES PROGRAMA UNA TRENTENA D’ACTIVITATS

La Festa de les Trementinaires es celebrarà del 27 al 29 de maig a la Vall de la Vansa i Tuixent, amb una trentena de propostes, que recuperen les balls i danses tradicionals i la foguera d’herbes aromàtiques.

La vint-i-dosena edició e la Festa de les Trementinaires es celebrarà a la vall de la Vansa i Tuixent durant l’últim cap de setmana de maig. Entre els dies 27 i 29 s’ofereixen una trentena d’activitats en espais diferents, entre les quals es recuperen els balls i les danses tradicionals, així com la foguera d’herbes aromàtiques.

Enguany, com a principal novetat, s’estrenen dues visites teatralitzades per descobrir cases de les antigues trementinaires. La primera serà divendres, a les 20h del vespre, sota el títol ‘Tuixent en temps de trementinaires’. Dissabte, a les 12h del migdia, tindrà lloc la visita a Cornellana.

En aquest acte també s’inauguraran plaques identificatives a les cases on havien viscut trementinaires que s’estan col·locant aquests dies.
La Festa de les Trementinaires seguirà diumenge amb la fira d’herbes remeieres i productes naturals, el concurs d’identificació de plantes per l’olor i diferents propostes que acabaran amb una xocolatada.

Parlen al Vídeo: ISIDRE DOMENJÓ, TÈCNIC CULTURA CCAU