FINALITZA LA INTERVENCIÓ A LA PORTALADA DE SANT PERE D’OLOPTE

Després de fer estudis de les capes de morters i de les restes pictòriques, la intervenció a la portalada de l’església romànica de Sant Pere d’Olopte, a Isòvol, es suma a altres actuacions del municipi per conservar el patrimoni cultural i arquitectònic.

La intervenció a la portalada de l’església romànica de Sant Pere d’Olopte, al municipi d’Isòvol, finalitza després d’un mes de treballs, durant el qual s’han fet estudis per analitzar les capes de morters que queden i les restes pictòriques superficials. Els capitells han estat els elements més deteriorats, que s’han hagut de fixar a la portalada. Les baixes temperatures han reduït les hores de treball diàries. 

La portalada es suma a altres actuacions, impulsades per l’ajuntament d’Isòvol, com l’antic forn de pa o els Esterragalls; així com intervencions ja començades, per conservar el patrimoni cultural i arquitectònic.  

L’obra s’ha dut a terme amb la col·laboració del Departament de Cultura, de la Generalitat de Catalunya i l’assessorament del Bisbat d’Urgell. 

La parròquia de Sant Pere es troba documentada a finals del segle X, tot i que inicialment s’anomenava capella de Sant Feliu. 

Parlen al vídeo:

IMMA BRULL, TÈCNICA EMPRESA 4RESTAURA

JOAN BERTRAN, ALCALDE ISÒVOL

PERE ROVIRA, TÈCNIC DEL CENTRE DE BÉNS MOBLES DE CATALUNYA