OGERN RETROCEDEIX EN LA HISTÒRIA PER PREPARAR EL PESSEBRE DE LA RIBERA SALADA

Dividit en dues parts, el Pessebre de la Ribera Salada, fa un homenatge als oficis desapareguts d’Ogern i explica la història dels pastorets de Folch i Torres. La representació tindrà lloc el dia de Sant Esteve amb dues sessions.

El Pessebre de la Ribera Salada torna a Ogern, després de l’aturada per la pandèmia. El recorregut, amb inici davant el bar del poble, passa per diferents racons del nucli, que durant aquestes setmanes s’estan transformant per fer un homenatge a antics oficis que han desaparegut. Un d’aquests espais serà l’antiga presó del castell, on s’hi representarà un moment històric del nucli. 

A partir de la plaça, la representació es centra en la història dels pastorets de Folch i Torres, que condueix els visitants fins al Portal de Betlem, on el recorregut continua pel Baell, per explicar la vida del poble al voltant del riu. 

El Pessebre finalitza al local social del nucli, on aquests dies s’hi està organitzant el vestuari de més d’un centenar de participants. Encara que actualment, només es realitza el pessebre vivent, fa quaranta anys, l’esdeveniment va començar amb els pastorets.  

El Pessebre de la Ribera Salada tindrà lloc el dia de Sant Esteve, el 26 de desembre, amb dues sessions: a les sis i a dos quarts de vuit de la tarda. Les entrades es poden adquirir a través del web entradessolsones.com

Parlen al vídeo: JOSEP SANTAEULARIA, CODIRECTOR PESSEBRE DE LA RIBERA SALADA