FORCEN L’ACCÉS A L’ESCOLA VALLDEFLORS DE TREMP I HI ROBEN 20 TAULETES

L’escola Valldeflors de Tremp ha patit el robatori, aquest passat cap de setmana, de 20 tauletes digitals, valorades en 7.700 euros. Es creu que els fets van tenir lloc la nit de dissabte a diumenge o la de diumenge a dilluns.

L’escola Valldeflors de Tremp ha patit el robatori, aquest passat cap de setmana, de 20 tauletes digitals, valorades en 7.700 euros. Tal com ha avançat Pallars Digital i ha pogut confirmar aquest mitjà, es creu que els fets van tenir lloc la nit de dissabte a diumenge o la de diumenge a dilluns.

El director de l’escola, Diego Roldán, ha explicat a aquest mitjà que el material estava guardat al despatx de direcció. Dilluns, quan van tornar del cap de setmana, es van trobar que algú havia trencat el bombí d’una de les portes del centre i el pany del despatx de direcció. Un cop a dins, el lladre o lladres, a banda de regirar el despatx, es van endur les 20 tauletes. Roldán ha detallat que es tracta de 20 iPads, valorats en 385 euros cadascun, que els havia entregat fa dos cursos el departament d’Educació en el marc del desplegament digital a les escoles.

El director del centre ha indicat que les tauletes estaven guardades al seu despatx “ja que no estan assignades a cap curs concret, sinó que les agafaven diversos nens” i ha afegit que “ens anaven molt bé, perquè tenen unes aplicacions molt interessants per fer treball a l’aula”.

També ha detallat que ell mateix va ser dissabte al matí al despatx, de manera que els fets devien tenir lloc la matinada de diumenge o la de dilluns, tenint en compte que el centre es troba al mig de la ciutat, en un lloc molt concorregut, on és difícil entrar sense ser vist.

El centre ha presentat denúncia als Mossos d’Esquadra, que ja s’han fet càrrec de la investigació. Roldán ha apuntat que té coneixement d’escoles del pla de Lleida on s’han produït cinc i sis robatoris de material informàtic en un mateix curs. A l’Alt Pirineu, el setembre de l’any passat, es va produir una situació similar a les escoles d’Organyà i Coll de Nargó.